Mopot ja skootterit

VESPA
BETA
FANTIC
PIAGGIO  
KYMCO
SUPERSOCO

Pyörämyynnin yhteystiedot
Puhelin
09-8366 7810
Sähköposti
pyoramyynti@tuusmotor.fi

Edustamanne merkit ovat Fantic, Beta, Vespa, Piaggio, SuperSoco, Kymco.

Meiltä löydät myös varaosat, ajovarusteet ja huoltopalvelut.

Ajoneuvon saat halutessasi myös kotiovelle toimitettuna.

Tiedustele ajoneuvoista joko numerosta  09-8366 7810  tai s-postilla osoitteesta  pyoramyynti@tuusmotor.fi
Kymco Super 8 50 4T 


Vespa Primavera 50            

 

 

Tuusmotorista myös SuperSoco sähkömopot.

TSX1200 3.990€ + toimituskulut 180€

 


Rahoitus vaikka ilman käsirahaa

 

Esimerkkilaskelma

Rahoitettava summa 3.000,00€
maksuaika 36 kk, kk-erä 96 €/kk, kuluttajasuojalain mukainen luottohinta 3.446€ .

 

 

 

Mopojen nastarenkaat

Yleisimmät mopon nastarenkaat varastossa
MetaTrak-paikannin mopoon.

Mopon ajokortin hankkiminen

Mopon kuljettamiseen tarvitset AM-luokan ajokortin erityisehdolla 120. Sen voit saada aikaisintaan 15-vuotiaana. Mopoa saat kuljettaa myös esimerkiksi B-luokan eli henkilöauton ajokortilla.

Mopoauton kuljettamiseen tarvitset AM/121-luokan ajokortin.

Mopon eli AM/120-luokan ajokortin saat suorittamalla seuraavat kolme askelta:

1. Ajokorttilupa

Mopokortin hankkimiseksi sinun tulee hakea ajokorttilupa. Lupaa voit hakea aikaisintaan 14-vuotiaana. Ajokorttilupa on kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytys. Lupa kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen ajan varaamista teoriakokeeseen. 

2. Kuljettajaopetus

Voit hankkia kuljettajaopetusta joko autokoulussa tai opetusluvalla. Ajo-opetusta voit saada jo ennen ajokorttiluvan hakemista, jos olet autokoulun oppilas tai opettajallesi on myönnetty opetuslupa ja olet täyttänyt 15 vuotta.

Mopon kuljettajaopetukseen sisältyy 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS), ellei sinulla ole jo jonkun muun moottoriajoneuvon, esim. traktorin tai mopoauton ajokorttia.

1.7.2018 lähtien kuljettajantutkintoon ei vaadita ajo-opetusta, mutta se on suositeltavaa tutkinnon läpäisemiseksi. Ajoharjoittelun voi aloittaa aikaisintaan 15-vuotiaana. Katso Ajotaidon ABC -sivuilta, mitkä kaikki taidot sinun tulisi hallita, jotta olisit turvallinen kuljettaja liikenteessä. Katso myös kuljettajan yleiset perustiedot  ja tutustu netissä tarjolla oleviin oppimateriaaleihin.

Ajokorttilupa, teoriakoe ja käsittelykoe Ajovarman toimipisteessä

Ajovarma on Trafin palveluntuottaja, jonka palvelupisteissä hoituvat kaikki ajokortin hankintaan liittyvät hakemus- ja lupa-asiat. Siellä suoritetaan myös teoriakoe ja käsittelykoe. Ajovarman valtakunnallinen asiakaspalvelu neuvoo ja palvelee numerossa 075 323 9999 arkisin ma-pe 8-15.45 (puhelun hinta: pvm/mpm) tai sähköpostitse tiedustelut(at)ajovarma.fi

Varaa aika lähimmälle Ajovarman palvelupisteelle.

 

3. Kuljettajantutkinto

Kuljettajantutkinnon tarkoituksena on varmistaa, että hallitset kuljettajaopetukseen sisältyvät asiat ja kykenet soveltamaan niitä vaihtelevissa liikennetilanteissa ja -ympäristöissä sekä kykenet toimimaan liikenteessä vastuullisena kuljettajana. Mopon kuljettajantutkinto jakautuu teoria- ja käsittelykokeeseen.

Teoriakokeeseen voit osallistua kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Sinulla tulee olla mukana autokoulun tai opetuslupaopettajasi antama opetus- ja tutkintotodistus (E100) saadusta opetuksesta sekä todistus Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos olet hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi. Jos olet alaikäinen, tarvitset myös allekirjoitetun huoltajan suostumuksen.

Käsittelykokeeseen osallistuaksesi sinulla tulee olla teoriakoe suoritettuna. Voit osallistua käsittelykokeeseen aikaisintaan 15-vuotiaana.

Huomioithan, että mopolla ajettaessa tulee käyttää tieliikennekäyttöön hyväksyttyä suojakypärää asianmukaisesti kiinnitettynä ja ajolaseja, jos kypärässä ei ole visiiriä sekä suojaavaa, turvallisuutta lisäävää vaatetusta.  

Asianmukaisten varusteiden käyttäminen on edellytys kokeeseen pääsemiselle.

 

Ajo-oikeudet AM-korteilla

Mopon ajokortti (AM/120) on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopoauton kuljettamiseen vaaditaan aina ajokortti. Mopoauton ajo-oikeutta ei ole enää 19.1.2013 alkaen saanut mopon ajokortilla (AM/120), vaan mopoauton kuljettaminen vaatii oman ajokorttinsa (AM/121) tai esimerkiksi henkilöauton ajokortin.

www.ajokortti-info.fi

Opetusmateriaali: Autokoulu mopo-ja mopoautokirja. Julkaisia Autokoululiitto.